Top 5 protagoniști din literatura contemporană străină

by - martie 15, 2018

Top 5 protagoniști din literatura contemporană străinăBună tuturor! 
Vreau să încep prin a îmi cere scuze, atât eu cât și colegele mele, că nu am fost foarte active în ultimul timp, însă problemele din viața personală ne apasă cam tare. Dar nu vă faceți griji, ne vom reveni cât se poate de repede și cu articole și recenzii noi-nouțe!
Revenind la subiect, cu fiecare articol nou postat, am observat că sunteți din ce în ce mai activi și mai interesați de postările separate de recenzii, precum impresii de lansări, topuri ș.a.m.d. Așa că asta vă aducem în seara asta. Un top, pur subiectiv și argumentat, al celor mai buni protagoniști masculini din cărțile contemporane de peste ocean.

5.  Gideon Cross, din seria „Crossfire” scrisă de Sylvia Day

Deși s-a tot speculat cum că Sylvia s-ar fi „inspirat” din trilogia „Cincizeci de umbre” a lui E. L. James, eu nu cred că a fost așa. Într-adevăr, există anumite asemănări, precum traumele din trecut, statutul de CEO al unei companii importante din țară, faptul că amândoi au statutul de „Domn Întunecat și Primejdios” dat de partenerele lor de viață. Dar, lăsând aceste detalii la o parte, Gideon își merită statutul pe care îl are. După cum probabil știți, el a fost în stare să își mânjească mâinile cu sânge pentru a o proteja pe Eva, și-a schimbat stilul de viață pentru ea. Stilul și ferocitatea cu care iubește este greu de descris în cuvinte. De aceea, își merită locul în acest top.

4. Christian Trevelyan Grey, din trilogia „Cincizeci de umbre ale lui Grey” scrisă de E. L. James

Da, da, știu ce o să spuneți. Nu cred că mai există cineva care să nu fi citit sau măcar să fi auzit de Trilogia „Fifty Shades” și părerile despre Christian sunt împărțite. Eu fac parte din tabăra care îl apără. Încă de la prima lectură, în ciuda scenelor explicite de sex și a atitudinii lui Christian, am reușit să văd dincolo de cuvinte și am văzut un copil într-un trup de bărbat. Traumele care încă îi macină existența și pun stăpânire pe nopțile lui sunt unele grave, importante și care au fost depășite de Ana, femeia de care și-a permis să se îndrăgostească, cu sau fără voia lui. Ea l-a salvat și i-a văzut întunericul din suflet, oferindu-i din lumina ei. Ar trebui să învățăm să îl apreciem mai mult pe Christian, în ciuda greșelilor pe care le-a făcut. Modul de viață a unui dominator a fost singurul pe care l-a cunoscut și cu care s-a putut regăsi și integra în societate. Și e de admirat faptul că a reușit să își depășească temerile, a impus anumite limite și a devenit unul dintre cei mai importanți oameni de afacere din Statele Unite, iar asta doar prin capacitățile proprii. Toate aceste lucruri l-au așezat în topul meu.

3. Colton Calloway din seria „Falling” scrisă de Jasinda Wilder

Poate că întrebați de ce l-am ales pe Colton. Păi, din motive simple. Aproape de fiecare dată când într-o familie cu un singur copil vine pe lume mezinul, lucrurile se schimbă pentru fratele mai mare. Asta e situația lui Colt. Fratele lui, Kyle, a ajuns să fie răsfățatul familiei și fiul perfect, Colton fiind lăsat deoparte. Brunetul niciodată nu a vrut să fie supus familiei, întotdeauna a vrut să fie independent. Așa că a fost nevoit să plece de acasă și să se descurce de unul singur într-un oraș mare și străin. Niciodată nu și-ar fi imaginat că iubita fratelui său va fi motivul pentru care inima lui va tresări din nou. Până la Nell, Colton a încercat să își vindece inima după pierderea iubirii sale și a copilului nenăscut. În momentul în care blonda apare în viața lui, sentimentele năvălesc din nou în inima și în sufletul său, determinându-l și îndemnându-l să își facă curaj de a iubi din nou.

2. Archer Hale din cartea „Vocea lui Archer”, scrisă de Mia Sheridan

Fără nicio îndoială, Archer merită să fie pe locul doi în acest top. Am citit cartea în decursul a unei zile și mi-a plăcut atât de mult încât nu am mai putut-o lăsa din mâini. Povestea lui de viață și toate printre câte a trecut ar fi lăsat pe oricine marcat pe viață. Însă puterea pe care al nostru Archer a avut-o ca să supraviețuiască acestui destin dur ce i-a fost sortit și dedicația cu care o iubește pe Bree îl fac să ia argintul în acest top.

1.  Jamie Fraser din seria „Outlander” scrisă de Diana Gabaldon

Acum, să argumentez și de ce el este pe primul loc în topul meu. În ciuda faptului că este un tânăr scoțian, din secolul al XVIII-lea, bunătatea și inocența de care dă dovadă în relația cu Claire m-a cucerit per total. Contrastul dintre aerul nevinovat și vitejia de care dă dovadă în timpul luptelor este cireașa de pe tort pentru mine. De asemenea, ferocitatea cu care o iubește pe Claire și riscurile pe care și le asumă pentru a o proteja sunt de admirat. Pentru binele ei, e în stare și să își calce pe inimă și să îi dea drumul pentru a face propriile ei alegeri și pentru a fi fericită, știind că ar putea rămâne singur și cu sufletul distrus. Toate aceste lucruri îl fac pe Jamie preferatul meu.

Sper că v-a plăcut topul meu. Alegerile sunt pur subiective și, în ciuda faptului că am ales doar 5 protagoniști, mai sunt mulți alții care ar merita să fie aici. 
Aștept părerile voastre în comentarii. Voi pe cine ați alege pentru a fi în top?

Disclaimer: Acest articol există și pe The One That Reads, vechiul meu blog, în cazul în care vi se pare cunoscut. Am modificat doar unele chestii deoarece, între timp, părerile mele s-au schimbat. Sper, totuși, să vă placă oricum!

You May Also Like

4 comentarii

 1. Jamie Fraser imi place si mie! Pe restul nu ii cunosc fiindca nu prea accesez aceasta zona literara, asa ca nu pot sa opinez.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Jamie Fraser este The King of Men, nu se putea să nu fie în acest top^^

   Ștergere
 2. Nu cunosc niciunul dintre aceste personaje, dar m-ați făcut să fiu interesată.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuie neapărat să îi descoperi, Oana! Fiecare protagonist are multe de oferit și de spus așa că toți trebuie ascultați și cunoscuți în detaliu.

   Ștergere