Recenzie - Vocea lui Archer

by - martie 08, 2018


Recenzie - Vocea lui Archer 


Titlu:   Vocea lui Archer 
Titlu original: Archer's Voice
Autor: Mia Sheridan
Număr de pagini: 413
Editura: Epica 
Colecția: EpicLove
An apariție: 2017
Traducere de:  Adina Pintea 

 Descriere: Bree Prescot sosește într-o mică localitate de provincie cu speranța că aici va fi locul unde își va găsi liniștea sufletească pe care o caută cu disperare, după un moment traumatizant petrecut într-o noapte cumplită, când tatăl ei a fost ucis. În timp ce se instalează în noua ei locuință, soarta i-l scoate în cale pe Archer Hale, un tânăr singuratic și misterios, care ascunde în sufletul său o suferință profundă.

Este un om fără voce și discret, care, pentru toți locuitorii orașului, în afară de Bree, trece neobservat.
,,Vocea lui Archer" este despre întâlnirea dintre o fata blocată în amintirea unei nopți terifiante și a unui bărbat pentru care iubirea reprezintă cheia vindecării și libertății lui. Este povestea unui tânăr care trăiește cu o rană îngrozitoare și a unei fete care îl va ajuta să-și găsească ,,vocea”. E un roman emoționant și captivant despre suferință, destin și puterea tămăduitoare a dragostei.


P
ărerea mea: La prima întâlnire cu publicul român, Mia Sheridan emoționează sute de suflete care s-au delectat cu o povestea plină de iubire și tristețe a lui Archer Hale și Bree Prescott.
   De când citesc cărți care au ca subiect principal iubirea, și aici nu mă refer numai la afecțiunea dintre un bărbat și o femeie, am observat că vindecă rănile și le cicatrizează.  Așa se întâmplă și aici, numai că este o avalanșă de sentimente pe care le simți și tu însuți ca cititor.
  Primul  capitol dezvăluie un mic indiciu spre rezolvarea misterului din spatele tăcerii lui Archer.
"Știam că e ceva greșit, că mamele nu ar fi trebuit să se sărute cu bărbații care nu erau soții lor. Dar știam și că tații nu trebuiau să vină acasă băuți și să-și pălmuiască soțiile..."
   Bărbatul cu ochii de culoarea whisky-ului în vârstă de douăzeci și trei de ani o intimidează pe Bree de la prima întâlnire, care se pricepe de minune la crearea situațiilor jenante.
   Bree Prescott fuge de amintirea nopții în care și-a pierdut singurul părinte care mai era în viață și aproape a fost violată. Se refugiază în Pelion, departe de agitația orașului, unde încearcă să se regăsească pe sine, însă ceea ce nu știe ea e că micuțul oraș o așteaptă plin de surprize.
   În Pelion, Bree descoperă oameni de treabă: Norm și Maggie care o angajează la micuțul lor restaurant, Anne o bătrână extrem de drăguță care îi oferă mici informații despre Archer Hale, Liza și Melanie, și nu în ultimul rând Travis Hale care are și el un rol important în toată acțiunea.
   Archer Hale este cunoscut sub pseudonimele: singuraticul, ciudatul, copilul mut ș.a.m.d. După ce a trecut prin probleme grave de familie, Archer își pierde vocea definitiv din cauza neoperării la timp și este nevoit să se rezume să trăiască într-o lume de sunete, însă lipsită de cuvinte.
După cum am spus, Pelion avea să o surprindă pe Bree. Din prima zi când l-a văzut pe Archer a încercat să se împrietenească cu el, creând astfel situații jenante care m-au amuzat.  Pas cu pas cei doi se apropie și petrec tot mai mult timp împreună, transformând vizitele lui Bree la el acasă o rutină.

"-Pot să dorm pe canapea. - Nu, poți să dormi în patul meu.[...] -Am vrut să zic că eu voi dormi pe canapea, iar tu dormi în pat."

Eram la mijlocul cărții când am încercat să îmi imaginez un final trist sau fericit, am avut destule variante, dar niciuna nu s-a apropiat de adevăratul final.

Acțiunea nu încetează nici o secundă, iar timpul parcă se oprește în loc când Archer și Bree sunt împreună. Am sorbit fiecare moment petrecut între cei doi îndrăgostiți. Fiecare scenă de gelozie a lui Archer m-a amuzat, dar mă și întrista pentru adevărul din fiecare replică.

  De fiecare dată când Travis și Victoria Hale încercau să intervină între ei, eșuau, Bree și Archer demonstrându-le că ceea ce au nu poate fi distrus nici de distanță și nici de răutatea celorlalți.

Nimeni nu se aștepta ca Archer să devină în numai câteva luni bărbatul care poate controla/dirija afaceri fără prea mare efort. A arătat că în ciuda problemei pe care o are, este un bărbat absolut normal, foarte inteligent și se poate ocupa de anumite lucruri, putând avea și o familie împreună cu cea pe care o iubește. 

Stilul Miei Sheridan este incredibil, iar situația pe care a transpus-o este destul de originală din punctul meu de vedere. Este una dintre cele mai romantice povești de dragoste pe care le-am citit până acum, cucerindu-mă încă de la prima pagină.

O să închei recomandarea aici pentru că îmi e teamă să nu ofer prea multe detalii care ar strica tot farmecul cărții.  De ce iubesc această carte? Pentru că este una dintre puținele care m-au acaparat în numai câteva minute. Se spune că trăim mai multe vieți prin intermediul personajelor pe care le îndrăgim, iar Archer și Bree au ceva ce merităm cu toții să citim și, de ce nu, să avem. 

Cartea o puteți comanda de pe Libris sau Elefant. Lectură plăcută!You May Also Like

4 comentarii

  1. Faină recenzia, m-ai făcut curioasă. Când voi avea chef de o poveste de dragoste, o să știu ce să citesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur c te-am convins! Sigur o sa iti placa :D

      Ștergere