Recenzie - Confess

by - martie 13, 2018

Recenzie - Confess
Titlu: Confess
Titlu original: Confess
Autor: Colleen Hoover
Număr de pagini: 316
Editura: Epica
Colecția: EpicLove
An apariție: 2017
Traducere de: Iulia Roșca - Dromereschi
Descriere:

Auburn Reed a pierdut tot ce avea mai de preț. Dar acum, în încercarea de a-și reface viața, știe exact ce are de făcut și e pe deplin conștientă că nu-și poate permite nicio greșeală. 
Cu toate acestea, nu se așteaptă ca, atunci când pășește într-un atelier de artă din Dallas, în căutarea unui loc de muncă, să fie incredibil de atrasă de Owen Gentry, artistul misterios care deține atelierul. Auburn dă frâu liber sentimentelor sale, dar află apoi că Owen ascunde un secret teribil. Trecutul lui pătat amenință să distrugă tot ce Auburn iubește mai mult și de aceea trebuie să-l îndepărteze pe Owen din viața ei. 
Pentru a salva dragostea lor, Owen trebuie să-și mărturisească secretul. Dar, în acest caz, mărturia lui poate avea consecințe mult mai grave decât însăși fapta. 
În stilul ei remarcabil și unic, Colleen Hoover ne poartă printr-o poveste emoționantă despre dragoste adevărată, familie și legături care nu pot fi nicicând destrămate.
Părerea mea:

Încă mai țin minte momentul când am aflat de această carte și am reușit să îi citesc prologul. Pentru cei care au lecturat-o deja, nu e nimic necunoscut în faptul că încă de la început, atmosfera este una dramatică și care nu se poate să nu îți stoarcă măcar o lacrimă. În acel moment, am știut că eu trebuie să am cartea asta și nu am lăsat-o din mână până nu am terminat-o. Știm deja măiestria autoarei Colleen Hoover de a aduce la lumină adevărate lecții de viață prin intermediul personajelor ei, așa că nu mă surprinde faptul că această carte, Confess, s-a pliat pe ceea ce îmi place și m-a făcut să mă atașez de ea.Pe Auburn Reed o întâlnim încă din prolog unde, la o vârstă fragedă, trebuie să treacă prin una dintre cele mai grele lovituri: trebuie să îi fie alături iubitului ei, Adam, măcinat de o boală necruțătoare în ultimele clipe pe care le mai pot avea împreună. Vă spun cu toată sinceritatea că momentul ăla, pur și simplu, mi-a rupt inima. Replicile lor, cuvintele pe care și le spuneau, promisiunile pe care și le făceau unul altuia... pur și simplu, heartbreaking.

În ciuda faptului că aproape că și-a văzut iubirea vieții murind în sub ochii ei, este obligată de circumstanțe să treacă mai departe și să încerce să îl uite, cu sau fără voia ei. Ceea ce nu se aștepta e ca iubirea dintre ea și Adam să rodească în ființa unui copil, a unui băiețel pentru care Auburn încearcă să fie și mamă, și tată.

Din păcate, circumstanțele și inocența de care dă ea dovadă o determină să se îndepărteze de fiul ei și să își refacă viața, cu singurul scop de a-l recupera.


Ceea ce o surprinde e momentul în care în viața ei apare Owen Mason Gentry, O.M.G., chipeșul și misteriosul artist care pictează tablouri inspirate din mărturii anonime și care aprinde în inima lui Auburn o flacără crezută stinsă pentru totdeauna, consumând-o odată cu pasiunea scânteietoare dintre ei doi.Ca în orice poveste de dragoste, trebuie să existe și personaje negative, care să se opună iubirii protagoniștilor și care să le pună bețe în roate, recurgând la minciuni, șantaj sau chiar violență. Iar aici, îl avem pe Trey, fratele polițist al lui Adam care o vrea pe Auburn cu orice preț, crezând-o o posesie câștigată în detrimentul lui Owen, considerând asta o răzbunare către el. Singurul lucru ce poate dărâma acest labirint de minciuni și uneltiri este dragostea adevărată, iar Auburn și Owen vor trebui să lupte pentru asta.Lectura este una ușoară, stilul autoarei fiind deja unul arhicunoscut, iar povestea dintre cei doi protagoniști este un rollercoaster de sentimente pe care ești obligat să le trăiești atunci când citești cartea.

P.S. Confess este acum și într-o ecranizare de excepție, o mini-serie de șapte episoade scurte, dar pline de emoție, adusă pe marile ecrane de către Awestruck și puteți viziona trailerul aici.

Lectură și vizionare plăcute!You May Also Like

0 comentarii