Cărți multe, bani puțini

by - martie 11, 2018
Bună tuturor! 


De data aceasta, am ales să fac un articol simplu pentru cei ce se plâng că nu le ajung banii pentru a-și cumpăra cărțile dorite. Mai jos veți citi câteva metode ușoare pe care eu mi le-am propus să le parcurg și sper din tot sufletul să vă fie și vouă de ajutor. 


1. Strângerea banilor ușor, pe parcursul a mai multor zile. 

Am aflat de curând de această metodă pe care intenționez să o fac prima și prima dată. O să încerc să explic cât mai detaliat, dacă sunt neînțelegeri mă puteți întreba oricând printr-un comentariu. 

Aproape în fiecare zi aruncăm aiurea 1 sau 2 lei. ( 1.50/2/2.50 lei = suma Y) Suma pe care o putem depune într-un loc știut doar de noi. Astfel îi strângem, o dată cu trecerea zilelor banii se  vor înmulți. 
  
Exemplu:        Suma Y x 20 zile (z) 

1.50 lei x 20 z= 30 lei

2 lei  x 20z = 40  

2.50 x 20 = 50 

Este o metodă ce necesită răbdare. Deși nu tuturor le este dat să aibă așa ceva, ar trebui să începem să o avem și pe asta de la un moment dat. 


2. Anticariatele 
Dacă sunt persoane care ocolesc anticariatele pentru că sunt cărți la mâna a doua, îmi pare rău să le dezamăgesc. Ce tot spun, nu îmi pare! Anticariatele au și cărți noi, ba chiar păstrate în țiplă, la prețuri foarte mici. Chiar am avut o experiență de genul acesta. Am vizitat câteva anticariate din zona Universității din București și am crezut că voi găsi numai cărți uzate și lipsite de strălucire, însă mare mi-a fost bucuria când am văzut unele cărți noi, date spre vânzare cu numai 10/ 15 lei. De asemenea, semne de carte pe care, în mod normal, aș fi dat 8 lei, poate 10, le-am cumpărat cu numai 1 leu. 

   Sfatul meu este simplu: NU OCOLIȚI ANTICARIATELE! Veți fi surprinși de ceea ce descoperiți.


3.  Profită de fiecare ofertă 


Frecventăm supermarketurile, trecem pe lângă chioșcuri cu ziare în fiecare zi. Nu ezita să arunci o privire, sunt cărți pe care le-ai putea găsi la un preț redus fără să îți dai seama. Urmărește site-urile cu cărți. Sunt oferte mai mereu.  
Și de ce să nu profiți? Până la urmă nu suntem o țară unde banii cresc în copaci.  
4. IMPRUMUTĂ


Urăsc să împrumut cărți de la bibliotecă, dar recunosc cu rușine că am împrumutat o carte de la biblioteca școlii și nu am mai înapoiat-o, nici acum, după câțiva ani. Am adorat cartea. 
Poți lua de la cineva pentru a citi cartea, iar dacă o vrei cu adevărat, o poți cumpăra ulterior când vei avea suficienți bani. 


5. Comandă de pe internet NUMAI când ai o comandă mai mare de cărți sau împreună cu cineva. 

Dacă am comanda de fiecare dată o carte la o singură comandă, am arunca 10 lei pe fereastră inutil. Atunci când ai destul de multe cărți pe wishlist și ești sigur că le poți lua, nu ezita să cumperi. Ai prieteni care citesc/ nu citesc, te poți folosi puțin de ei. Da, știu, nu sună tocmai potrivit, dar și el/ea o să iasă în avantaj pentru că împărțiți costul transportului. E pentru o cauză nobilă, până la urmă. Pick-up point. Sunt foarte bune, din câte știu eu, pentru transport gratuit. Așa că, de ce nu?


6. Vinde Metoda pe care știu că nu voi putea să o îndeplinesc niciodată este aceea de a vinde cărțile vechi sau deja citite. Eu una nu aș putea face așa ceva niciodată deoarece îmi iubesc prea mult cărțile, sunt precum copilașii mei. Însă, dacă voi puteți să faceți asta, profitați. Prin acest gest, vă veți face și pe voi, dar și pe alții fericiți. 
   
Acestea au fost cele șase idei. Cum am spus și la începutul articolului, voi încerca să urmez și eu câteva dintre metode care sper să îmi fie de folos. Tu ai vrea să încerci una?

You May Also Like

2 comentarii

 1. Super ideile!
  Cel mai mult îmi place aia cu anticariatul, deși din păcate eu nu am în oraș. Abia aștept, totuși, sa ajung în orașele mari și sa răscolesc anticariatele.
  Și punctul 1 eu îl practic, am început recent. Nu pun tot timpul cei 2 lei pe care îi iau la școală zilnic, dar pun un 1 leu sau ce mărunțiș îmi rămâne rest. Și așa, ușor ușor, or să se strângă banii, deși plănuiesc să îi folosesc pentru altceva, nu cărți.

  RăspundețiȘtergere
 2. La fel ca anticariatele, și bibliotecile mi se par o mină de aur, tocmai pentru că de-acolo poți împrumuta și citi cărțile despre care nu ești sigur că-ți vor plăcea. Așa, poți citi cartea fără să-ți riști banii și, dacă îți place, exact cum ai spus și tu, o poți cumpăra mai târziu, când o prinzi la o ofertă bună.

  De asemenea, am o mică precizare legată de comenzile de pe internet: sunt site-uri care livrează gratuit și la comenzi micuțe, cum e libris.ro, unde nu plătești livrarea dacă ai o comandă de peste 30 de lei :)

  RăspundețiȘtergere