Recenzie- Tribul de cenușă

by - ianuarie 04, 2018

                  Recenzie - Tribul de cenușăNume: Tribul de cenușă
Autor:   Andra Voicu
Site: Wattpad Cartea Andrei de și cu puține capitole, se bucură deja de o popularitate destul de mare, și pe bună dreptate, cartea ei intră în categoria pe wattpad se scriu și cărți care merită citite. 

Povestea se încadrează în genul fantasy, și pe mine, care sunt o mare iubitoare al acestui gen, m-a cucerit încă de la primul capitol.

Povestea se desfășoară în anul 1889 în Alaska, unde protagonista se afla într-o  călătorie, despre care nu ni se oferă multe detali la început. Într-o noapte, ea și celălalte persoane cu care se afla au fost atacați de o creatură misterioasă. Ea a reușit să supraviețuiască, dar cu fața desfigurată și cu toate amintirile pierdute. Este salvată și dusă într-un sat foarte neobișnuit, al cărei locuitori poarte haine subțiri deși acolo era o temperatură foarte scăzută, dar ceea ce îi atrage atenția protagonisisei sunt tatuajele oamenilor, a căror semnificație nu o poate înțelege. La început se izolează păstrând o atitudine calmă față de salvatorii săi, fiind măcinată de lipsa amintirilor. Atudine peste care  însă trece destul de repede cu ajutorul fetei care se ocupa de rănile sale. Ea decidă să pornoească în căutarea răpunsurilor atât a cea ce s-a întâmplat înainte de atacul creaturi, cât și a locului straniu în care se află.

Autoarea promite că va fi o carte complexă ce se va desfășura pe mai multe volume, eu una de-abia aștept capitolul următor. 


Un pasaj care mie mi-a plăcut mult:

Tavanul se transformă într-un cer de un rosu sangeriu, iar podeaua, împreună cu patul meu si lucrurile din jur, într-un ocean întunecat de cerneală, lipsit de orizont si as putea spune că este locul unde bolta cerească sărută pământul, dar sfericitatea perfectă a lumii si reflexia imaginii mele deasupra mă conving că nu este deloc. A trecut mult timp de când mi-am privit ultima oară părul argintiu, pielea palidă si fata trasă, asa că sunt pe cale să nu mă recunosc atunci când observ o femeie cu trăsături mult mai rotunde decât ale mele, iar într- un moment de luciditate constientizez: Aceea nu sunt eu.

You May Also Like

6 comentarii

 1. Am dat click pe recenzie pentru că m-a atras coperta, părea un fanart foarte fain după Daenerys Targaryen... Nu mă așteptam să fie o poveste de pe wattpad, interesant că scrii despre poveștile de acolo :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Încercăm să promovăm scriitorii de acolo, chiar dacă este aproape imposibil. Cartea aceasta are trei capitole și în nici unul nu este specificat numele protagonistei. Am fost criticată dur pentru modul în care am scris recenzia. Mie mi-a plăcut începutul povești, sunt sigură că va fi bună și în continuare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mie recenzia ta mi se pare foarte „la obiect”, spune tot ce e de spus și-ți dă destule detalii cât să-ți dai seama dacă te interesează sau nu povestea. Mie mi se pare că articolul tău s-ar potrivi foarte bine pe coperta a 4-a a cărții, așa că nu te lăsa descurajată, ai scris foarte bine și frumos.

   Totuși, în locul tău, eu m-aș gândi dacă e ok să-mi sacrific timpul și energia ca să-i fac reclamă unei persoane care mă critică pentru că fac asta. Dacă tu consideri că merită, continuă, faci bine ceea ce faci. Dar dacă pentru munca ta primești doar cuvinte neplăcute, poate ar trebui să nu-ți mai irosești timpul pe oameni care nu merită asta ;)

   Ștergere
  2. Mulțumesc foarte mult. Am renunța la a mai face asta, nu avea nici un rost, și sincer credeam că am șters articolul acesta

   Ștergere
 3. Wow! Interesantă idee, de a recenza cărți de pe Wattpad. Mă gândeam și eu într-un timp la asta. Și da, am citit și eu cărți care chiar merită citite pe Wattpad, scrise de tineri autori, dar care au dat dovadă de un talent deosebit. Mă bucur că ai început rubrica asta. Îți doresc mult succes în continuare!

  RăspundețiȘtergere