Recenzie - Regatul spinilor și al trandafirilor

by - ianuarie 02, 2018

              Recenzie -Regatul spinilor și al trandafirilor Nume: Regatul spinilor și al 
trandafirilor
Număr pagini: 480.   
Autor: Sarah J. Maas
Editura: Rao 


Descriere:

Feyre a crescut într-o lume în care magia există doar în legende. Dar dacă aceasta lume ar fi reală și, mai mult decât atât, ar amenința să arunce lumea muritorilor într-un război întunecat? Mânată de promisiunea de a-și apăra familia, făcută mamei ei, Feyre va afla că în lumea zânelor totul este posibil, chiar și să te îndrăgostești de un Mare Lord al spiridușilor. O amenințare plutește, însă, asupra acestui tărâm magic, iar Feyre este singura care poate salva de la pieire regatul zânelor și lumea oamenilor.


Părerea mea:
Cred că toată lumea a auzit măcar o dată de cărțile lui Maas, mai ales de prima sa serie Tronul de cleștar. Ce m-a atras pe mine la acestă carte, au fost două cuvinte ce se regăsesc în descrierea sa, zâne și spiriduși, un subiect care pe mine mă pasionat încă de când eram mică. Cartea este scrisă la persoana I din perspectiva lui Feyre, motiv pentru care mie mi-a fost foarte ușor să mă atașez de ea, și de ce nu? Feyre este un personaj cu care ori cine se poate identifica. Pe tot parcursul cărți, este pusă în valoare evoluția sa, ea fiind la începutul povești considerată „o inimă de gheață.

Feyre este nevoită să vâneze pentru a-și putea hrănii familia, ea fiind singura lor sursă de venit. Povestea începe în timpul unei vânători. Când Feyre omoară un lup, îl duce acasă, îl jupoaie și îi vinde blana la piața, doar că la scurt timp când un spiriduș își face aparița la ușa casei lor, cerând să se predea persoana care a omorât Lupul, care de fapt era un spiriduș, Feyre are o alegere grea de făcut. Ori să fie omorâtă, pentru că așa cerea tratatul dintre oameni și spiriduși, ori să se mute pe tărâmul spiridușilor pentru totdeauna.  Alege să plece cu acel spiriduș pe tărâmul lir, plănuind să se furișezi înapoi în lumea muritorilor la familia sa, pentru a nu-și încălca promisiunea făcută mamei sale. 


Ajunsă în regatul primăverii, Feyre descoperă că tărâmul spiridușilor nu este de loc ca în povești muritorilor. Cu timpul în inima lui Feyre își face loc iubirea pentru persoana care o ține ostatică, o iubire ce ar putea să o coste viața, când se avântă în mijlocul unei lupte de peste cinci sute de ani. 

În concluzie, regatul spinilor și al trandafirilor este o poveste ce va cuceri ori ce cititor de fantasy, prin farmecul sâu aparte și profunzimea cu care este scrisă. Cu siguranță este cartea mea favorită pe 2017, iar pentru acest an, sunt sigură că va fi volumul al doilea. You May Also Like

2 comentarii

  1. Sincer , volumul 1 și 3 au fost Ok pentru mine , dar vol 2 , ahhhh ❤️❤️❤️ Regatul ceții și al furiei e cartea mea preferata și nu pot sa cred ca spună asta pentru ca nu îmi place sa aleg o carte care sa fie pe primul loc =))) dar pana descoper alta , ea rămâne ❤️

    RăspundețiȘtergere
  2. Multă lume este de aceiași părere, eu abia am început volumul doi și sunt sigură că o să îmi placă foarte mult.

    RăspundețiȘtergere