Recenzie- Intoarcerea (Am murit, din fericire #1)

by - decembrie 02, 2017


                Recenzie- Întoarcerea (Am murit, din fericire #1) 


  • Autor: Theo Anghel      
  • Editura: Quantum
  • Numar pagini: 298
 Sinopsis:
  
Tânăra Oriana moare într-un accident, chiar în ziua nunții ei. Pentru oricine, acesta ar părea sfârșitul. Nu și pentru ea. Se întoarce ca recuperator de suflete, însă nu la vechea viață și familie, pentru care trebuie să rămână moartă, ci la una cu totul nouă. Răsfățul și confortul, considerate garantate mai înainte, se duc acum pe Apă Sâmbetei. Va trebui să lupte pentru a-i salva pe ceilalți, dar și pe sine. Apar noi prieteni, noi dușmani și… prima iubireExista viață după moarte? Unii vor spune că da, alții că nu. Dar există un răspuns la care cu siguranță nu v-ați gândit. Există recuperatorii de suflete. Smulși din existențele lor, sunt aruncați în altele, neîntrebați de nimeni, fără să li se ceară acceptul. Trebuie doar să se supună legilor celor de Dincolo. Iar unii aleg razvratirea…„


Parerea mea:
    
Cum nu am fost la Gaudeamus anul acesta am zis să profit de acest lucru și să citesc cărțile care îmi zac prin bibliotecă. 
    Din curiozitate am ales Întoarcerea, primul volum al seriei Am murit, din fericire,  este prima carte  pe care o citesc de la Editura Quantum. În ultima vreme am ales numai ficțiune să citesc și pot să spun că acest prim volum m-a scos din zona mea de confort ceea ce mi-a plăcut enorm.


     Soarta Orinei s-a schimbat într-o secundă de neatenție. Moartea acesteia i-a adus ceva în plus și ceva în mius, o nouă schimbare.  Protagonista moare din păcate pentru alții, din fericire pentru noi, în ziua nunții sale.  Ajunsă sus, la intrările în răi și iad, acesteia îi atrage atenția imediat cruzimea cu care este despărțită o mama de copilul ei. 
Totul părea o înscenare, chiar și pentru Oriana, apoi s-a obișnuit cu gândul că timpul ei pe pământ a expirat, însă nu bănuia tot ceea ce avea să o aștepte pe mai departe. În urmă intervenției   și explicațiilor Amadeus  înțelege într-un final care este rolul ei în viață.
  Recuperatorum. Un cuvânt câte se poate de străin, dar totuși când ne gândim, „recuperator”.  Recuperează suflete de pe pământ. Sună extrem de ciudat, infioarator și 100% palpitant, cu multă aventură.
Intr-un final este trimisă pe pământ împreună cu doi îngeri. Ama și Abel, unul din partea
edenului și celălalt din partea infernului.  Sub așa zisele îndrumări ale celor doi aceasta reușește să facă ce trebuie.  Abel și Ama se ciondănesc între ei constant spre deliciul cititorului.
 Pe pământ, Chaos după cum îi spun cei de sus, această își face prietenă o vecină de bloc, care reprezintă tipul femeii abuzate de către cele pe care îl iubesc. Și care o ajută cu găsirea unui loc de muncă.

  Chiar dacă își descoperă mai târziu puterile pe care le are datorită faptului că este recuperator,  îi folosește în rezolvarea câtorva probleme.


 Marc, un alt recuperator, apare și el puțin mai târziu, dar de fiecare dată când este în preajma ei, el este centrul atenției, rază de soare care o atrage.  Neagă faptul că ar simți ceva pentru el, chiar și când gelozia își face loc în pieptul ei că o gaură neagră.
 
„-Oriana, a citit el pe ecusonul din pieptul meu.
 -Aham! Eu sunt. Tu cine esti?
-Marc.
 -Marc ce vrei sa bei? Seful meu sta cu ochii pe mine, trebuie sa comanzi ceva."
    Deși este o carte fantasy, Theo Anghel reușește să proiecteze tipuri de oameni cât mai fidel. Abuzuri asupra femeilor, traficul de persoane, neajunsurile financiare, lupta între viațăcși moarte.
"- Don Juan va ajunge într-un sfert de oră, așa că te sfătuiesc să mănânci.
 - Don Juan ? am pufnit în râs. Ce dracu sunteți voi? O gașcă de recuperatori care s-au hotărât să pună de-un circ ieftin ?
 - Astea sunt numele noastre conspirative.Clar nu-l cheamă Don Juan.
 - Nu zău ! Ia lasă-mă să ghicesc, numele tău conspirativ e Tarzan.
 - Johnny Bravo, spuse.
 Am izbucnit în râs."

    Pe mine m-a fascinat pentru că am reușit să îmi ies din zona de confort cum am zis la începutul recenziei. M-au amuzat scene care probabil nu ar fi trebuit.   Și sunt sigură că aceste  volum este numai începutul adevăratei aventuri.

    
 


   You May Also Like

0 comentarii