Recenzie- Deschiderea porților (Cheia Iadului #1)

by - decembrie 23, 2017

                    Recenzie- Deschiderea porților (Cheia Iadului #1)Nume: Deschiderea porților 
Autor:  Georgiana Sandu                                           
Număr pagini: 446
Editura:  Tritonic                                                        Interviu: Aici  

Sinopsis:

  „ Atunci când săvârşeşte primul păcat intenţionat, Duwan aproape că deschide Porţile Iadului spre lumea oamenilor. A fost născută şi crescută cu un scop: sufletul ei e Cheia ce ţine închise creaturile întunericului, dar nu are cunoştinţă de acest lucru până când ea însăşi se dă de partea întunericului.
Un mic păcat şi e suficient ca Diavolul să o găsească, să afle în ce
trup se ascunde Cheia şi să dezlănţuie infernul. Duwan ajunge să cunoască adevărul despre ea brutal de repede şi dureros.

Secretele unor tărâmuri interzise, pe care le crezuse întotdeauna doar idei de poveşti şi, după atâţia ani ascunsă în umbre, devine simbolul unei lumi, cauza unor masacre, protejata unei armate de Gardieni ai Iadului şi Cheia distrugerii tuturor, iar în toată această apocalipsă, o să simtă pentru prima dată dragostea. Dragostea pentru un bărbat care o va proteja cu preţul vieţii... sau o va ucide înainte ca Diavolul să îi captureze sufletul. Iar iubirea lor, odată dezlănţuită, ar putea deveni cel mai mare păcat al tuturor timpurilor”
Părerea mea:  

     Georgiana Sandu reușește să mă surprindă și de data aceasta cu un roman fantasy, diferit de celelalte creații ale sale.  
   ”Cheia Iadului” este un caz special pentru mine. Îmi place să
citesc cărți care au legătură cu Raiul, Infernul și implicit cu îngeri și demoni, însă, nu au fost multe care să mă intrige, așa că am renunțat la ele.   La început mi-a fost destul de greu să mă obișnuiesc cu redarea poveștii la persoana a treia pentru că majoritatea cărților sunt la persoana întâi. Acest prim volum prezintă deschiderea porților, după cum sugerază și titlul, dar și povestea lui Duwan.  
  
    Duwan nu este tocmai o fată obișnuită și ea știe asta. Se ține cât mai departe de oameni, chiar și de Kale, băiatul care se presupune a fi cel mai vechi prieten al ei, dar și cel mai bun.  În ziua balului se lasă convinsă de Kale să îl însoțească la bal, astfel mințind-o pe bunica ei și comițând primul păcat care aproape a deschis porțile infernului și a eliberat un prim, un Akov. 


    
„O să mintă.

      O să omită un păcat capital pentru ea. Primul din viața ei. Și simți că o să plătească scump pentru el.” 

     La scurt timp după săvârșirea păcatului aceasta a fost atacată de un Akov, un demon puternic, dar a fost salvată de Iolaw, unul dintre Gardienii Iadului. 
 Gardienii Iadului sunt cei care păzesc pământenii de creaturile care reușesc să scape din Lumea de jos, mai exact din Iad și îi trimit înapoi unde le este locul. Pe lângă acest lucru, Gardienii sunt urmașii Îngerilor căzuți sau altfel spus Îngeri care au căzut în păcat. 

  Lumea nouă, Lumea veche, Lumea de sus și  Lumea de jos termeni folosiți în biblie și în această scriere sunt extrem de importanți și ușor de reținut  prin asociere. Lumea nouă - Pământul. Lumea veche - dimensiunea în care toata magia interzisă ajunge. Lumea de jos - Iadul. Lumea de sus - Raiul.  


    După lupta dusă cu Akovul care aproape l-a omorât, Iolaw a dus-o în Lumea veche pe Duwan, unde a refuzat cu încăpățânare să o readucă în Lumea nouă până nu află ce este cu ea.  

    „ — Nu o trimit înapoi, Armaros. Nu după cum am văzut că o voia demonul ăla.” 

Nimeni nu știa cine era cu adevarat și s-au văzut nevoiți să îi ceară ajutorul lui Flauros și al cascadei lui Uriel. Iolaw avea supiciuni că aceasta e posibil să fie Auriel, însă nu a fost sigur până nu s-a adeverit. 

  „ — Uriel, dacă ea e fiica ta, arată-ne-o. Dă-ne semnul de care avem nevoie pentru a o proteja de Lucifer. Botează-ți fiica..”

  La numai câteva secunde de la rostirea cuvintelor locul unde erau ceilalți cât și cascada s-au luminat. Și adevărul a ieșit la iveală. Pe întregul ei corp era Edenul. Cu dungi aurii și subțiri se întindea pe mâini și pe picioare, chiar și pe spate.  Acum, după botezarea acesteia, ar trebui să își readucă aminte cine este, dar Auriel a întârziat să își facă prezența, până nu a mai făcut-o.  
    
     „— Diavolul te vrea pentru că te ești singura ce poate...” 

  Speriată de cele aflate a încercat să fugă, și a reușit să iasă de una singură din Lumea veche aproape zburând cu un cal spre casa bunii ei. Acolo a fost încolțită și salvată de Iolaw și alți trei pregătiți pentru as da viața pentru a o proteja

  Apolloyon este îngerul morții, trimis să colecteze suflete pline de păcat și să le ducă în Iad, însă după întoarcerea împotriva lui Lucifer, acesta a rămas numai Îngerul morții, Gardian al Iadului. 
  Vespar  un alt înger, al apei ce luptă sub formă de sirenă, acest lucru le este benefic în timpul călătoriei. 
Și Ornias înger care poate căpăta orice forma dorește. 

 Lupta continuă de a o proteja pe Duwan îi aduc și pe meleagurile României, în București și în pădurea Hoia Baciu care este cea mai bântuita pădure din lume potrivit specialiștilor în Parapsihologie.  Unele scene vor fi puțin cam șocante. Eu nu mă asteptam ca cineva sa aiba astfel de idei, din fericire m-a surprins plăcut.

 Lasând la o parte totul, pe mine una chiar m-a bucurat felul în care autoarea a abordat lucrurile și  ușurința cu care le-a ghidat până
unde a vrut să ajungă totul. Faptul că au fost și pe meleagurile țării noastre mi-a plăcut și mai mult. Am aflat de Hoia Baciu de care nu știam, iar acum îmi pare rău că nu mă documentez cu privire la țara mea mai mult, dar de acum cu siguranță o voi face. Finalul a fost unul neașteptat după atatea momente de panică. 
 În majoritatea cărților care se leagă de îngeri cazuti, zei, de Dumnezeu, de Lucifer nu menționează atâtea lucruri pe care mi-aș fi dorit să le descopăr, însă cu ajutorul Cheii Iadului am facut-o.  
Cartea este complexă, nu vă recomand să săriți peste fragmente pentru că puteți pierde destul de multe informații, apoi confuzia se va instala asupra voastră. 
  Un ultim lucru cei care aleg să cumpere cartea îi sfătuiesc să se înarmeze cu multă răbare pentru ca Georgianei Sandu adoră să țină cititorii pe jar. 
   De ce vă recomand Cheia Iadului? Pentru că mie mi-a deschis apetitul pentru citit chestii fantasy, înveți chestii noi, trăiești o altă poveste și  încep lucrurile la care nu te-ai gandit niciodată să te intereseze.  Eu aștept cu nerăbdare următorul volum, oare când va fi publicat? 


  

You May Also Like

0 comentarii