Recenzie - Asasin la feminin

by - octombrie 06, 2017Recenzie -  Asasin la feminin 
Numar pagini: 461                                   
Autor: Monica Ramirez 
Editura: LibrexDescriere: 

      "O iubire imposibila, interzisa, din alta lume...
Alina Marinescu este o rebela. A fost o rebela inainte de recrutarea ei ca agent operativ, ramane o rebela si dupa. Acum insa, moartea face parte din viata ei de zi cu zi. Sectiunea Operatiuni Speciale o recruteaza impotriva vointei ei si Alex Therein, barbatul pe care crede ca-l iubeste, o transforma intr-un asasin de elita. Dragostea este o notiune abstracta pentru Alex, un barbat cu un trecut intunecat si o expresie impenetrabila, eficient de rece, care ucide pentru a putea supravietui. Fara intrebari inutile. Alex nu este un barbat real, ci mai degraba o fantoma, o iluzie creata cu ajutorul oglinzilor. Misiunea lui este sa o seduca pe Alina, asa ca o atrage in mod intentionat in lumea lui misterioasa si plina de senzatii, prabusindu-se emotional pentru prima data de la propria lui recrutare. Ca mentor al ei in timpul procesului de antrenament, trebuie sa se confrunte nu numai cu atitudinea ei recalcitranta, dar si cu responsabilitatea de a transforma o persoana inocenta intr-o unealta a mortii. Cu toate acestea, cei doi sunt atrasi unul catre celalalt si relatia paradoxala ura-iubire devine inca si mai complicata datorita jocului aproape zilnic cu moartea. Probabil cea mai arzatoare intrebare este: o iubeste Alex pe Alina cu adevarat?

„Puternic, provocator, te prinde de la prima pagina si nu-ti mai da drumul.” - Espionage Chronicles"  Parerea mea:


Asasin la feminin este un roman care te introduce în lumea spionajului încă de la primele pagini. Asasinările, instrucția și tortura din filme nu mai par atât de reale atunci când începi această carte.   


   Alex Ștefănescu este prezentat ca un simplu om condamnat la moarte de către regimul comunist la numai 18 ani, însă executarea are loc numai în mintea oamenilor. Tânărul este salvat și recrutat de Serviciul Special de Operațiuni (S.S.O.).  

 Instruit și torturat, Alex, este obligat de circumstanțe să devină agenul perfect care nu este atins de durere, regret sau iubire.


 Faptul că Alex a devenit agenul operativ ideal în scurt timp îi mulțumiră pe conducători. Asasinările erau la ordinea zilei.

  Alina Marinescu o rebelă din toate punctele de vedere, ajunge
sedusă și recrutată de Alex în  munții Făgăraș. S-a lăsat vrăjită de comportamentul blând și caracterul romantic.  
  Trădarea i-a fost servită pe tavă de bărbatul pe care îl credea al ei. Iubirea s-a transformat în ură și dorință de al face să regrete, însă Alex regreta singur faptul că îi furase libertatea.   

   Ritmul alert al acțiunii este îmbinat cu dragostea și dorință dintre cei doi.  
  "Asasin la feminin" te întoarce în timp, îți arată actoria de care dau dovadă asasinii și încrederea pe care le-o poți acorda. 
  

  Volumul nu are un protagonist propriu zis, se regăsește povestea lui Alex Ștefănescu care a devenit ulterior Alex Therein, cât și povestea Alinei Marinescu.    
  După intrarea în viața lui, Alex părea că se dezghețase, iar Alina profită de orice moment împreună să îi dea masca jos și să îl sărute pe adevăratul Alex, acel Alex rănit și torturat care încă mai speră la libertate.         
   Normalitatea nu era punctul lor forte. Mai exact,  nu există.
"-Deci, ce încercăm să facem? Imităm cuplul normal?

  -Sunt destul de sigură că nimic în relația noastră nu este normal."


  Romanul te conduce pe taramanul nebuniei, al urii, al dragostei și al trădării. Înger și demon. Iubire și ură. Viață și moarte.  Viață celor doi este pusă la încercare de S.S.O și de Monica Ramirez. 

Trebuie să punctez faptul că nu am citit nici o carte legată de comunism până acum, însă poveştile părinţilor şi a bunicilor sunt chiar adevărate. Acum m-am convins.
     
  Mi-a plăcut foarte mult cum s-a jucat autoarea cu anii şi a povestit totul.  Mi-au plăcut momentele incitante dintre cei doi, felul în care ascundeau ceea ce simţeau unul pentru celălalt. 
   L-am urat puţin pe Alex pentru comportamentul rece şi indiferent pe care îl adopt în momente NEPOTRIVITE! 

Este un roman ce provoacă dependenţă, unul pe care l-ai recitii de sute de ori şi încă nu ai fii sigur că este adevărat. În cele 461 de pagini nu mi-am pierdut interesul pentru carte. 
   Recomand cartea din tot sufletul!

  

You May Also Like

4 comentarii

 1. Nu am citit nimic scris de Monica Ramirez până acum (am vrut, ce-i drept, să cumpăr o carte de-a ei, dar am renunțat la idee, habar n-am de ce).
  Îmi tot zic (mă mint pe mine însămi) că am terminat-o cu seriile (cel puțin până știu sigur că o să-mi cumpăr toată seria), dar de fiecare dată când mai apare una in peisaj, o trec pe lista :))
  Cam același lucru se întâmplă și cu seria Alina Marinescu. Îmi doresc enorm de mult sa o citesc, dar mă sperie gândul că sunt 6 volume :)) Mi-e frica, mai ales, de faptul că aș putea-o începe, dar nu as terminat-o :))
  Oricum, recenzia este foarte drăguță, felicitări!❤️

  RăspundețiȘtergere
 2. Felicitări pentru recenzie! <3 Am acasă seria, încă nu am citit-o.

  RăspundețiȘtergere