Cinci serii pentru adolescenti II

by - octombrie 15, 2017


                                Cinci serii pentru adolescenti ll 

1. Fall awaySă spun adevărul într-un timp eram pur şi simplu obsedată de Intimidare (primul volum din serie), apoi au apărut alte cărţi care m-au fascinat.
În total sunt patru cărţi, la noi sunt numai două. Intimidare şi Rivali.
Intimidare. Primul volum are în prim plan povestea nebună dintre Jared şi Tatum care au fost cei mai buni prieteni în copilărie apoi au devenit brusc şi fără nici o explicaţie inamici. Confruntările dintre aceştia au decurs ani de-a rândul până când monologul lui Tatum l-a adus cu picioarele pe pământ. Apare şi personajul principal din al doilea volum, Madoc, care îşi bagă codiţă şi el.
În volumul al doilea se pare că iubirea loveşte pe cine nu trebuie.
Personajele principale Madoc şi Fallon. Cei ce încalcă regulile: Madoc şi Fallon.
O întreagă răsturnare de situaţii în volumul al doilea.

2. FallingSeria Falling este una dintre preferatele mele. Poveştile decurg aşa cum ar trebui, te îndrăgosteşti de fiecare personaj, de relaţia lor şi de ce au. O serie ce îţi ajunge până la suflet şi vrei să o reciteşti la nesfârşit.
În primul volum este vorba de doi oameni maturi, care încearcă să treacă peste pierderea unei persoane speciale în viaţă lor. Într-un final ajung să cânte împreună când iubirea pune stăpânire pe amândoi.
În al doilea volum este vorba de doi adolescenţi de data aceasta, ce sunt la prima şi singură dragoste. Este foarte greu să transpui în cuvinte ceea ce simţi pe parcursul întregului roman. Plângi, râzi, te îndrăgosteşti în acelaş timp cu ei.
Viaţă fiecăruia se schimbă odată cu apariţia persoanei iubite în ea.


3. Eu sunt numarul patru
După numele seriei îţi dai seama că este un băiat care este numărul patru. Poate fi numărul patru la catalog, însă acesta este la patrulea extraterestru de pe planetă noastră care este vânat de modgorieni.
Modgorienii sunt nişte fiinţe ce nu arată tocmai plăcut la privire, care au distrus planeta
 Lorien şi pe cei ce popula pe această numai că le-au scăpat o nava cu optsprezece persoane (lorieni) care a ajuns pe Pământ. În continuare creaturile acestea îi caută pe ceilalţi să îi extermine.
În mare parte seria este despre lupta de supravieţuire a celor cinci lorieni rămaşi. Ce ascund aceştia? Moştenirile cele mai mari de pe  Planetă Lorien. Cu toţii visează că într-o zi să readucă Lorienul.


4. Cotours of the Heart
E uşor să te iubesc  o serie ce te face să îţi pui întrebări de foarte multe ori. Jacqueline şi Lucas încalcă regulile stricte ale oricăriu colegiu din lume.
Lucas este acel tip de băiat care te atrage chiar dacă este interzis să o faci. Genul ăla care stă cuminte deşi nu pare datorită desenelor de pe el. Bocancii şi hainele negre îl caracterizează în totalitate.
Jacqueline depăşeşte orice limită atunci când îşi doreşte ceva, şi trece peste totate problemele cauzate în timp,  are grijă că cei ce merită pedepsiţi să fie pedepsiţi.
Povestea lor decurge frumos, cu unele probleme ca în orice  carte, însă te îndrăgosteşti de ei inevitabil.


5. Seria LuxSeria Lux, așa cum fiecare dintre noi o cunoaște, este amalganul a 5 cărți. În română, până în momentul de față, sunt apărute 4 cărți anume : Obsidian, Onix, Opal și Origin. Opposition, cartea a 5-a va apărea în această lună după speranțele fiecărei persoane obsedate  de această serie. Prima carte, adică Obsidian, este o introducere a celorlalte cărți, este cartea de la care începe acțiunea, putem să spunem că este factorul perturbator. 
Katy, una dintre numeroasele personaje, se mută într-un orășel, situat lângă Petersburg, și se trezește a fi vecini cu niște tineri, pe nume Daemon și Dee, obișnuiți, după prima părere alcătuită. Totuși ciudățenile apar tot mai des iar într-un moment care este un moment marcant a cărții aflăm că vecinii nu sunt tocmai obișnuiți, ci din contră, sunt specimeni numiți luxeni. 
Viața tuturor se schimbă din cauza secretelor ieșite la iveală, din cauza primejdiei dar și din cauza tensiunii prezente între Daemon și Katy sau Kitten, cum este botezat de băitaul care îi complică viața. Presiunea asupra lor crește iar forța răului se apropie dar curajul provenit din luxenii, înzestrați cu puteri supranaturale, dar și din ființa omenească reușește să restabileze echilibrul care a fost tulburat.


                                         

You May Also Like

2 comentarii