Recenzie - Hopeless

by - septembrie 20, 2017
                                               Recenzie - Hopeless 
 Nume: Hopeless 

 Numar pagini: 368
 Autor: Colleen Hoover 
 Editura: Epica 
 


  Descriere: 

   
  Indragita autoare de bestselleruri  Colleen Hoover istoriseste, la aceasta prima intalnire cu publicul din Romania, fascinanta poveste a doi tineri cu un trecut tulburator, care pornesc intr-o pasionanta si palpitanta calatorie pentru descoperirea sensurilor vietii, iubirii, increderii si, mai presus de orice, a puterii vindecatoare pe care numai adevarul o poate avea.
Sky, eleva in ultimul an de liceu, il cunoaste pe Dean Holder, un tip cu o reputatie indoielnica, rivalizand cu a ei insasi. Inca de la prima lor intalnire, acesta o ingrozeste si, in acelasi timp, o captiveaza. Ceva inexplicabil legat de el ii declanseaza amintiri din adancurile trecutului ei tulbure, dintr-o perioada aproape stearsa din memoria ei. Desi Sky e hotarata sa se tina la distanta de el, insistentele lui neabatute si zambetul enigmatic ii doboara barierele protectoare, iar legatura dintre ei creste in intensitate. Insa misteriosul Holder ascunde, la randul lui, destule secrete, iar de indata ce acestea sunt dezvaluite, Sky cunoaste o transformare ireversibila, iar capacitatea ei de a avea incredere in semeni poate deveni o pierdere colaterala provocata de adevar.

Numai infruntand cu mult curaj dezvaluirile crude, Sky si Holder pot spera sa-si vindece ranile sufletesti si sa gaseasca o cale de a trai si de a iubi pe deplin. Fara speranta este un roman care va va taia respiratia, captivandu-va si amintindu-va de prima voastra iubire. 
Parerea mea:  Collen Hoover reuşeşte să transforme cel de al doilea volum al său într-un best seller garantat. 

Fără speranţa este un roman ce te conduce pe tărâmul unui basm, apoi brusc eşti trezit la realitate. Dacă ar fi să îl descriu într-un cuvânt acela ar fi: Fascinant

Personajele principale ale acestui roman au o legătură strânsă. Total diferită de alte poveşti.  
  Sky şi Holder sunt ca două inimi ce bat una pentru cealaltă, două suflete care nu pot fi despărţite..

Sky Davis este o fire rebelă, ştie cum să îşi ascundă nebuniile de mama sa cu ajutorul celei mai bine prietene, Six.

 Aceasta nu are voie cu telefon, TV şi cam tot ce ţine de tehnologia modernă, ceea ce ridică un mic semn de întrebare. 
Karen, mama adoptivă a acesteia, a insistat ca Sky să urmeze şcoală acasă, însă în ultimul an de liceu cedează presinuii făcute de Six şi fiica să şi o lasă la un liceu normal.

  
Dean Holder este un tânăr în vârstă de optsprezece ani, care se învinovăţeşte pentru moartea surorii sale mai mici, Lesslie. Este bântuit de trecut după ce o intanleste pe pe Sky care îi aduce aminte de prietenă lui răpită/ pierdută în copilărie.

  Acţiunea se învârte în jurul relaţiei dintre cei doi şi întâmplările de la liceu. Uşor, uşor, Holder se împrieteneşte cu Sky, ajung să se placă unul pe celălalt şi să îşi dezvăluie secrete.  
Autoarea ne surprinde prin rotirea de 180 de grade pe care o ia întreagă poveste datorită unei brăţări.
Timpul pare limitat pentru ei şi pur şi simplu te fac să ţipi la ei, apoi să razi de prostiile pe care le fac sau spun.

Fiecare personaj are secrete întunecate, unele la care nu te-ai fi gândit în veci, iar toate ies la iveală de la o secundă la altă.

Este primul roman citit de la aceasta care sincer m-a uimit prin felul în care transpune idei din viaţă reală pe o simplă foaie şi ia viaţă o poveste de succes.

   M-a plăcut extrem de mult faptul că nu a ignorat deloc nici ele mai mici detalii care te fac să citeşti tot mai mult şi să aflii ce se întâmplă cu adevărat, dar totuşi  nu vrei să o termini.
     Problemele de "cuplu" sunt tratate cu atenţie şi cu puţin amuzament de Collen pe care nu le poţi trece cu vederea.  După
cum am spus şi mai sus, Sky nu are acces la tehnologie, însă Six îi face cadou un telefon pentru a ţine legătură cât timp este plecată. Iar cum această nu se descurcă, un mesaj ce ar fi trebuit să ajungă la Six, ajunge ca prin minune la Holder. Dacă veţi citi cartea va vor amuza momentele dintre cei doi. 


 Toată povestea devine mult mai serioasă când Sky îşi aminteşte frânturi din trecutul ei.   Este atât de confuză, iar tot ce îşi doreşte este să afle  tot adevărul. Adevăr pe care îl descoperă cu ajutorul lui Holder, bineînţeles. 

   Este un prim volum ce îţi arată fără doar si poate fata urâtă şi crudă a realităţii în care trăim, undeva în lume încă se practică anumite lucruri ce nu ar trebui făcute.  
 Nu vreau să dau spoilere, dar este o carte care m-a marcat destul de mult. 
  Acestea fiind spuse eu va invit să va achiziţionaţi cartea de la cel mai apropiat chioşc şi să o savuraţi.
  

   
   
  You May Also Like

2 comentarii

  1. Deci... Am citit cartea asta de cel puțin 3 ori (plus celelalte 2 volume) și încă plănuiesc să o mai lecturez o dată :))
    Colleen Hoover abordează, de obicei, subiecte mai delicate, pe care, poate, nu toată lumea le poate digera foarte ușor. Cred că asta o deosebește de majoritatea scriitorilor. Cărțile ei au ceva mai multa umanitate decât celelalte (in capul meu avea mai multa logică).
    Revenind la cartea în cauză, este una dintre preferatele mele. Recomand și volumul 2, este scris din perspectiva lui, dar este cel puțin la fel de bun că și acesta. Dacă ești interesată,npoti citi și nuvela Finding Cinderella (este despre prietenii lor).
    Felicitări pentru recenzie!😍❤️

    RăspundețiȘtergere