Interviu-Lavinia Furia

by - mai 02, 2017


 
                                         Interviu- Lavia FuriaLavia Furia şi-a făcut debutul anul acesta cu prima sa carte "Jocul de-a moartea: Hotarul"


1. Cum aţi descopertit lumea magică a cărţilor?

Mama m-a tot îndemnat să citesc cărţile pentru copii, asta pe la 8-9 ani şi, că să scap de gură ei am citit Poveşti nemuritoare. Le-am abandonat în vacanţă şi m-am reîntors în cursul următorului an şcolar. De atunci am tot citit.. 2. Întodeuna m-am întrebat cum decurge viaţă unui autor, ne puteţi descrie în câteva cuvinte cum decurge o zi pentru dvs.?

Ca o zi normală, doar că, atunci când prinzi momentul, încerci să mai scrii câteva rânduri. Uneori merge, pentru că ai inspiraţie, alteori nu şi priveşti nervosecranul luminos şi te întrebi cu ce ai greşit în viaţă

3. Aveţi o carte pe care aţi detestat-o în adolescenţă şi totuşi aţi ales să o terminaţi? 

 N-am putut să le termin pe cele detestate. Pur şi simplu n-am putut. Am citit pe sărite, măcar să ştiu cum se termină. M-am bucurat când Ion a primit o sapă în cap şi am urat justiţia care a dat banii munciţi de tatăl fetei părinţilor lui .

4.  Inspiraţia. De unde vă inspiraţi?

 Din vise.

5. Am citit că veţi publica o nouă carte, "Choice". Ne puteţi spune câteva cuvinte despre ea?

Choice este un roman la care am lucrat foarte mult pentru a-l aduce până în acest punct. Am planuri mari şi nu am de gând să renunţ până nu va ajunge în mâinile cititorilor. Înainte de a face pasul cel mare şi a-l trimite spre editura, am hotărât să fac un mic GiveAway fulger, pentru că am văzut că sunt destui curioşi, e un fel de cadou de la mine pentru cei care m-au încurajat şi continuă să mă încurajeze. Este o carte scrisă la începutul acestui an care îl are drept protagonist pe un tânăr de nici 25 de ani care se trezeşte pus în faţă unor alegeri neaşteptate. Încearcă să se descurce singur, că oricare dintre noi, iar reuşită sau nereuşită lui este subiectul cărţii.Am uitat să menţionez de exemplarele care sunt puse la bătaie pentru Giveaway, sunt ediţie limitată. 

6. Ce părere au avut apropiaţii când v-aţi hotărât să publicaţi "Hotarul"?
Foarte bine faci! te sustinem! Ai mei sunt grozavi!

7. Cu ce personaj din cartea/ cărţile dvs va asemănaţi?
Adrian e alter-egoul meu

8. Pe lângă scris, mai aveţi şi alte hobby-uri? 

Creşterea animalelor. Asta şi pentru că sunt medic veterinar şi locuiesc la curte.

9. Presupun că aţi citit de la autori contemporani români. Care sunt cărţile care v-au atras sau marcat?

I.R. En, cartea Sandrei Coroian si Ochii unui inger de Al Haj Ali Catalin

10. Cateva cuvinte pentru cei ce asteapta cartea "Choice"?

Choice nu este pentru cei slabi de înger,  aşa că le doresc mult curaj celor care sunt pregătiţi să se aventureze într-o poveste care îi va ţine cu sufletul la gură şi în acelaşi timp doresc să le mulţumesc tuturor pentru apreciere şi vorbele frumoase pe care continuă să mi le spună din clipă în care am revenit în forţă cu acest roman. 


Multumesc din suflet, Livia. Ma bucur ca am descoperit o mica particica din sufletul dumneavoastra.  -Eva Ana 

You May Also Like

4 comentarii