#CititoriPasionati #2

by - aprilie 22, 2017                                                  CititoriPasionati #2

Runda a doua! Va multumesc din suflet pentru raspunsurile voastre pline de iubire! 

1. Descrieti cartea favorita. 
Alexandra Pavel:"Mara Dyer.Transformarea

*-Aceasta este a doua carte din seria Mara Dyer si am ales-o deoarece ea m-a atras cel mai mult. Dupa parerea mea, a fost cea mai buna carte din serie (din cate am citit pana acum, mai am doar volumul 3). Aceasta carte m-a transformat in cu totul o alta persoana...dupa ce am incheiat lectura aceasta magnifica am inceput sa privesc lumea prin ochii Marei. A avut si suspans (foarte mult), actiune (de asemenea, foarte multa), emotivitate...pur si simplu a avut TOTUL! Personajele sunt perfect conturate, inca de cand am terminat cartea ma gandesc la personaje...le am in minte tot timpul! Aceasta carte a fost perfecta, nu am mai citit ceva asa bun de mult timp."


Andreea Iosub:


Războiul care mi-a salvat viața. 

"Această carte și-a pus amprenta asupra modului meu de gândire și totodată ma făcut să privesc cu alți ochi lumea ce ne înconjoară și greutățile asupra ei. Acțiunea fiind desfășurată în Al Doilea Razboi Mondial, am putut trăi odată cu personajele, am plâns și am râs alaturi de ele. Așa cum am menționat, acum, după această lectură privesc lumea altfel, o lume în care războiul ce a fost odată nu mai e. Bombardamentele, reducerea mâncării, evacuarea și lagărele au rămas în trecut și ma facut să înțeleg cat de norocosi suntem noi că trăim astăzi. Ar trebuii sa ne gandim de doua ori înainte sa judecăm o societate, pentru că odată și odată vom avea nevoie unii de alții."Iulia Puscasu:  
  
Nascuta din fum si os


Wow! Chiar nu mă aşteptam la asta.=)) E foarte greu să aleg numai o carte, pentru că am o groază pe care le iubesc, daaar....o să aleg totuşi Născută din fum şi os de Laini Taylor, pentru că doar ce am terminat-o şi este favorita mea pâna acum. Nu prea ştiu cum s-o descriu, deoarece nu ai ce să spui despre cartea asta. Tot ce vrei să ştii vei afla doar daca o vei citi tu singur. Este o carte minunată din toate punctele de vedere. Stilul de scris al lui Taylor e superb şi nu ai cum să negi asta. Vei descoperi ce semnifică titlul cărții de abia la final, când se lămuresc toate lucrurile.

Țin să menționez că finalul te bulversează. Mi.a luat ceva timp să procesez ce se întâmpla=)) Mi.au dat câteva lacrimi la final, trebuie să recunosc.. 
De abia aştept să citesc şi volumul 2 pentru că vreau NEAPĂRAT să ştiu ce se intampla mai departe!!
Daria Georgiana:

Divergent 

La început, credeți-mă nici nu voiam să aud de Divergent. Habar nu am de ce. Era foarte supra apreciata și probabil tot auzind de aceasta carte mereu, mi se luase de ea.
Însă acum doua săptămâni dacă nu mă înșel, o colegă s-a oferit să mi-o împrumute în schimbul altei cărți. Initial nu voiam, dar după am zis de ce nu? 
Și apoi a început obsesia. Nu puteam să o las din mână și cu fiecare pagină pe care o terminam mă atrăgea din ce în ce mai mult. Nu eram mare fană sf sau acțiune,dar Divergent chiar m-a făcut să imi placa aceste lucruri. Simteam cum aceasta carte chiar m-a introdus în pielea lui Tris, simțind tot ce trăiește, de la fricile ei pana la sentimentele fata de Four.
Ce mi-a plăcut foarte mult la această carte este modul cum Beatrice trece de la altruismul său la neînfricare, devenind o persoana curajoasa care învață să lupte.
Am plâns foarte mult la ea chiar dacă știam cum se termina pentru ca îmi luasem foarte multe spoilere.
ACEASTĂ CARTE MI-A FĂCUT VIAȚA MAI FRUMOASĂ.
O recomand din suflet."
Carolina Uifalean: 

Instumente mortale

 Uff... am mai multe carti favorite nu doar una, insa trebuie sa recunosc ca cele care ma atrag sunt din genul Dragoste si Fantasy. 
Seria "Instrumente Mortale" de Cassandra Clare e seria mea favorita. Imi place mult lumea in care ne duce Cassandra. O lume plina de mister, ascunsa de vazul oamenilor, dar presarata cu varcolaci, vampiri, warlocks, zane si in mod special cu vanatori de umbre. Am adorat seria inca de cand am vazut pentru prima data filmul "Instrumente Mortale: City of Bones" pentru ca m-a captivat si m-a facut sa ma simt ca si cum as face partea din acea lume fantasy. 
In rest imi plac cele de dragoste. Nu pot sa-ti spun care sunt cu exactitate, insa daca e de pe watt e prima poveste citita de pe platforma. Cartea se numeste "I am -A" ( vol.1 si 2 ). M-a intrigat si m-a tinut in suspans inca de la primele randuri, chiar m-a facut sa-mi doresc o lume ca aceea. Stiu pare ciudat, dar da. 
Insa sunt destul de multe povesti din aceste doua genuri care imi plac si care m-au intrigat inca de la inceput.
Heather D. Reeves

"La răscruce de vanturi"


" Cartea mea preferata este "La răscruce de vanturi". Este cartea mea de suflet. Prima la care am plâns. Cea pe care am recitit-o de cele mai multe ori. Cea care m-a introdus în aceasta lume minunata. 
Am sugerat-o câtorva persoane sa o citească dar nu au fost prea impresionați. Citisera "Jane Eyre" înainte și considerau a fi mult mai buna decât "La răscruce de vanturi" dar mie una nu mi se pare așa. "La răscruce de vanturi" are ceva al ei, nu știu ceva ce mă atrage mereu și mereu. Poate o fi povestea de dragoste, poate o fi naivitatea lui Heathcliff ori sufletul lui Catherine ori faptul ca Linton m-a enervat maxim, nu știu dar mă atrage și mă face sa mă îndrăgostesc din nou și din nou de povestea celor doi. Povestea inedita dintre Heathcliff si Catherine si cum se temeau ei sa isi arate dragostea reciproc. Moartea i-a despartit insa prea devreme. Finalul nu mai zic ca a fost unul la care nu te aștepți. Pana și începutul este superb prin adopția lui Heathcliff de către tatăl lui Catherine și a lui Hindley. Faptul ca nu l-a lăsat sa moara de foame și frig. Cartea este plina de bunătate și iubire, prezintă perfect temerile noastre cele mai mari, a nu fi dezamăgiți, umiliți, trădați. Este o carte care are de toate și este cartea mea de suflet. Am o obsesie într-adevăr pentru cărțile romantice clasice și îndeosebi pentru surorile Bronte. Deși toate au ceva frumos și aparte în talentul lor preferata mea va rămâne mereu Emily. Este imposibil sa nu adori acele vremuri, respectul purtat inul altuia pe care Emily l-a descris atât de bine. Cartea este una excepțională. Pur și simplu...superba"

Cirstina Larionesi: 

Spulbera-ma

Spulberă-mă, primul volum Atingerea lui Juliette. De ce? Well, în primul rând mi-am găsit destul de multe elemente comune cu personajul principal. Juliette e o fată aparent firavă și neajutorată, captivă datorită prejudecățiilor unei societăți care tinde să condamne pe toți cei care sunt diferiți. Şi chiar dacă unii vor să o folosească ca o armă, ea găsește putere să se ridice și să lupte pentru cei la care ține. Ceea ce e mai diferit față de restul cărților pe care le-am citit e că sunt lucruri pe care Juliette ar vrea să le spună (care sunt tăiate cu o linie) și lucruri pe care defapt le poate spune. Nu știu, mie mi s-a părut foarte reala cartea, chiar dacă e distopie. Nu vor fi cuvinte suficiente care să o descrie sau să descrie ce am simțit când am citit-o (în mai puțin de o zi am devorat-o), dar cred că dacă muulți oameni ar citi-o, lumea ar putea fi un loc mai bun

Alina Sandu. 

Inainte sa te cunosc

 Înainte să te cunosc de Jojo Moyes. La finalul cărții am asociat lucrarea cu Frumoasa şi bestia. Atât Will cât şi Bestia au fost reci la început, dar treptat au început să vorbească deschis. Louisa mi-a plăcut enorm. Iubirea ei pentru Will m-a făcut să asociez cartea respectivă cu Frumoasa şi Bestia deoarece ambele personaje feminine s-au îndrăgostit de caracterul personajelor masculine, apoi de ambalaj.

Sabin Draggy: 

Seria Hannibal

Seria Hannibal Lecter ale lui Thomas Harris. „Nu există genii adevărate fără un strop de nebunie”, ne șoptește din trecut Seneca, un filozof roman. Thomas Harris ne ilustrează cu talent și pasiune în seria de cărți care-l au ca personaj central pe Hannibal Lecter, destinul unui bărbat inteligent, carismatic și bogat, care-și ucide victimele prin cele mai neobișnuite metode, fără să aibă, cel puțin în aparență, un motiv pentru crimele comise.Eva Ana:  

 Nu pot alege o carte sau serie, da stiu, suna a cliseu, insa chiar nu ma pot decide.  
  Imi place la nebunie Seria Hush Hush de Becca Fitzpatrick care este superba. Pach, ingerul cazut se indragosteste de cea pe care trebuie sa o ucida. 
  Seria Alina Mariescu, am citit numai un volum si stiu ca voi adora si restul serie. Alina Marinescu este o domnisoara libera de pe
vremea lui Ceausescu. Viata ei  devine un calvar la numai cateva zile dupa ce Alex isi face aparitia in viata ei.  

Mă bucur că sunteţi deschişi şi vorbiţi fără nici o problemă despre ceea ce vă place.   Iubirea pentru cărţi ne îmbogăţeşte cu câte puţin în fiecare zi.
-Eva AnaYou May Also Like

0 comentarii