Ştiaţi că? - Titanic

by - martie 27, 2017

                                   Ştiaţi că? - Titanic 


   1. Dacă toate scenele ce au loc în zilele noastre ar fi fost şterse la montaj şi ar fi fost lăsate doar cele care au loc în 1912, filmul ar fi durat 2 ore şi 40 de minute, exact atât cât i-a luat Titanicului să se scufunde în realitate. 
2. Iniţial, producătorii filmului au dorit ca Tom Cruise sau Brad Pitt să joace rolul lui Jack Dawson, însă James Cameron a fost cel care a insistat că personajul principal să fie interpretat de Leonardo DiCaprio.3. După ce „a inventat” personajul fictiv Jack Dawson, James Cameron a aflat că a existat într-adevăr un J. Dawson care a murit atunci când s-a scufundat Titanicul.  

 


4. Este al doilea film bazat pe povestea scufundării Titanicului care a câştigat Premiul Oscar la categoria „Cel mai bun film”. Primul a fost „Cavalcade”, pelicula lansată în anul 
1933
5. Scenă în care un cuplu de oameni în vârstă stau îmbrăţişaţi în pat pe măsură ce nivelul apei creşte în cabina lor reprezintă un tribut adus Idei şi lui Isidor Strauss, proprietarii celebrului lanţ de magazine Macy’s, care au murit pe Titanic. Idei i s-a oferit un loc într-o barcă de salvare, dar l-a refuzat fiindcă a vrut să-i rămână alături soţului ei. „Aşa cum am trăit împreună, vom şi muri împreună”, au fost cuvintele ei 
6. Kate Winslet a fost unul dintre puţinii oameni care nu au purtat un costum de scafandru sub haine pe timpul filmărilor. A făcut pneumonie şi era cât pe ce să renunţe la a mai juca în „Titanic”.


 
7.Mâinile ce realizează desenul în care Rose apare goală sunt ale lui James Cameron, nicidecum ale lui Leonardo DiCaprio. A fost nevoie însă de un artificiu de montaj, astfel încât să nu se observe că cel ce desenează este de fapt stângaci. 


 


8. Producţia filmului a costat mai mult decât construirea adevăratului vas Titanic. În vreme ce costurile producţiei filmului s-au ridicat la 200 de milioane de dolari, construirea impresionantului vas a costat 150 de milioane de dolari. 

 
9.Madonna a fost luată în considerare pentru a juca rolul lui Rose.
 

 


10. Atunci când Jack se pregăteşte să realizeze desenul în care Rose apare goală, îi spune acesteia: „Lie on that bed, uh I mean couch!” (Aşează-te pe pat, uh… vreau să spun canapea). În realitate replică trebuia să fie „Lie on that couch” (Aşează-te pe canapea), dar DiCaprio a făcut o greşeală, emoţionat fiind probabil la vederea lui Kate Winslet complet dezbrăcată, iar James Cameron a hotărât să păstreze naturaleţea acelui moment. 
You May Also Like

5 comentarii